Підгайцівська сільська рада відсудила у приватної фірми 18 мільйонів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Підгайцівська сільська рада відсудила у приватної фірми 18 мільйонів
image
Назар Тарадюк / 01.11.2022 / 0 Коментарів

Підгайцівська сільська рада виграла суд у приватної фірми “Ельбе”, яка намагалася відсудити більш як 18 мільйонів гривень за неіснуючі покращення на земельній ділянці, переданій в оренду колишньою Лищенською сільською радою.

Про це повідомляють на сторінці сільради. 

Апеляційну скаргу Підгайцівської сільської ради, яка стосувалася сфальсифікованої суми за нібито покращення земельної ділянки площею 2,4 га, яка була в оренді приватної фірми “Ельбе”, задовольнили 28 жовтня 2022 року у Північно-Західному апеляційному господарському суді. 

Апеляційний суд постановив, що рішення Господарського суду Волинської області від 4.08.2022, згідно якого сільська рада мала б виплати більше як 18 мільйонів гривень колишньому орендареві земельної ділянки за «поліпшення» земельної ділянки, скасоване. Разом з тим суд прийняв рішення стягнути з Приватної фірми “Ельбе” на користь Підгайцівської сільської ради 414 517 гривень судового збору за подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, 21 січня 2021 року, у судовому порядку, рішенням апеляційного Господарського суду договір щодо оренди земельної ділянки терміном на 49 років площею 2,4 га, яка була призначена для розміщення соціально-культурної бази відпочинку з обслуговуючими спорудами, між Лищенською сільською радою та Приватною фірмою “Ельбе” від 14 лютого 2008 року, розірваний. Орендар не виконував умов договору та не сплачував у бюджет сільської ради кошти за користування земельною ділянкою.

У червні 2021 року Верховний суд України, у якому ПФ “Ельбе” намагалась оскаржити рішення про розірвання договору з Лищенською сільською радою, постанову Апеляційного суду залишив без змін. Після цього ПФ “Ельбе” прийняла рішення стягнути з Підгайцівської та Лищенської сільських рад витрати, пов'язані з поліпшенням земельної ділянки.

На замовлення ПФ “Ельбе”, експерт Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за результатами повторної експертизи встановив, буцімто на газифікацію ділянки фірма витратила 1 473 932 гривні, на підведення електропостачання  - 827 646 гривень, на будівництво соціально-культурної  зони відпочинку - 394 790 гривень, а на облаштування  водного плеса ставка, площею 0,1 га - 15 мільйонів 726 619 гривень. 

Висновок експерта став основою рішення суду першої інстанції, який прийняв рішення стягнути з Підгайцівської сільської ради на користь недобросовісного орендаря, більше як 18 мільйонів гривень.  

28 жовтня 2022 року це рішення Підгайцівська сільська рада успішно оскаржила, довівши у суді, що жодних робіт щодо газифікації та електрифікації земельної ділянки, будівництва ставка зазначеної площі, на ділянці  яку надала в оренду Лищенська сільська рада у 2008 році, на суму у понад 18 мільйонів гривень, здійснено не було.

Нагадаємо, Підгайцівська сільська рада виділила 20 000 гривень на реабілітацію захисника Азовсталі, мешканця села Борохів Володимира Лучка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *