«Підрозділ, який може робити великі зміни», - командир Вадим Крикун

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Підрозділ, який може робити великі зміни», - командир Вадим Крикун
image
Назар Тарадюк / 16.02.2024 / 0 Коментарів

Командир п'ятого батальйону спеціального призначення 12-ї бригади «Азов» Вадим Крикун розповів про приєднання ОЗСП «Любарт» Сил спеціальних операцій до складу «Азову».

Про це та багато іншого він розказав в етері передачі «Теревені про Луцьк» «Конкурент TV».

- Вітаю вас, оскільки окремий загін спеціально призначення «Любарт» став п'ятим батальйоном «Азову». Скажіть що зміниться для вас як для вас?

- Потрібно розуміти основний посил, чому в принципі такий процес відбувся. Це нарощування сил. П'ятий батальйон спеціального призначення 12-ї бригади «Азов» дає нам можливість наростити сили як і в плані штатного потенціалу, так і вогневого потенціалу. Тобто це батальйон в районі 800 штатних місць військовослужбовців з різноманітним, різного калібру, різної потужності озброєнням, з за допомогою техніки, бронетехніки. І це реально той підрозділ, який може вже робити великі зміни і впливати на хід розвитку подій на фронті. Коли попередня наша специфіка виконання задач була вузькопрофільна, якщо так можна сказати, хірургічна така. Ми працювали в інтересах чиїхось, в зоні відповідальності інших. До прикладу, виконували якісь окремі завдання. Завжди ж є підрозділ, який тримає лінію оборони, який тримає певний відрізок фронту. Неважливо де це. І якщо ми знаходилися в тому чи іншому відрізку фронту, то виконували специфічні задачі в їхніх інтересах. Це, можливо, були якісь підготовчі моменти для якихось наступальних дій, маневрів якихось там, чи диверсійні. А наразі, вже володіючи таким потенціалом, таким підрозділом, який формуємо, ми зможемо вже самі безпосередньо власними силами впливати на хід розвитку на тому чи іншому відрізку фронту.

Оце основний момент, який потрібно розуміти, основна відповідальність, яку покладаю на себе, розуміючи те, що ну втричі більше військовослужбовців, втричі більше техніки, втричі більше вогневої потужності. Це все має супроводжуватися досвідом, певними вміннями, навиками і компетентністю.

- Гаразд наскільки це морально тяжко вам, як командиру? І взагалі якими якостями повинен володіти командир?

- Я підходжу до цього питання максимально з професійного погляду… наскільки це можливо. Тобто я розумію, що, як військовослужбовець, первинна задача в мене стоїть виконання бойового завдання, максимально зберігши життя та здоров'я особового складу. Тобто, так, розумію, що відповідальність буде більша із-за того, що збільшується масштаби у всіх розуміннях цього слова.

Детальніше – у сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *