Після Covid-хворих: у трьох областях України виявили звалища шприців та пробірок

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Після Covid-хворих: у трьох областях України виявили звалища шприців та пробірок
image
Оля Коновалова / 30.11.2021 / 0 Коментарів

У Київській області викрили злочинне угруповання, яке забруднювало землі медичними відходами з відділень лікарень для Covid-хворих.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці повідомили, що підприємство працювало у 2020-2021 роках. У квітні 2021 року їм анулювали ліцензію на операції з поводження з небезпечними відходами. Але посадовці продовжили укладати договори на утилізацію, завдяки чому заволоділи коштами загальною сумою понад 500 тис. грн.

Протягом цього часу компанія отримала замовлення на утилізацію понад 6 тис. тонн небезпечних медичних відходів. Серед них відходи з інфекційних лікарень та Covid-відділень:

  • пробірки з кров’ю;
  • пробірки з біологічними рідинами;
  • медичні рукавички, шприци, голки, бинти;
  • люмінесцентні лампи.

Правопорушники вивозили відходи до Київської, Миколаївської та Львівської областей, де просто викидали. Директору організації повідомили про підозру у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінню майном у великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 32 ч. 4 ст. 191 КК України).

Водночас його спільника підозрюють у порушенні санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, скоєному у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325 КК України).

Нині правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення про підозру ще трьом співробітникам товариства, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *