Платники податків Волині майже 99% декларацій подали онлайн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Платники податків Волині майже 99% декларацій подали онлайн
image
Назар Тарадюк / 02.10.2024 / 0 Коментарів

Кількість прихильників дистанційної комунікації з ДПС серед платників податків Волині стабільно зростає.

Зокрема, в  області за підсумками січня-вересня 2024 року у режимі онлайн подали 98,7 відсотка звітних документів, - інформують у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Показово, що фізичні особи-підприємці подали дистанційно 99 відсотків звітів. Таким чином, проста та зручна послуга е-звітування від ДПС отримала остаточне схвалення та повну підтримку підприємницької спільноти», - йдеться в повідомленні.

Аналітика свідчить, що юридичні особи за підсумками дев’яти місяців поточного року подали 144,8 тисячі звітів в електронному вигляді, а підприємці-фізичні особи – понад 155 тисяч електронних декларацій. Загалом податківці отримали для опрацювання від волинських платників податків  303,7 тисячі звітів, із яких 299,9 тисячі - в електронному вигляді.

Також нагадують, що функціональні можливості електронного кабінету постійно вдосконалюються та дозволяють на якісно новому рівні спілкуватися з податковою службою, виконувати податкові зобов’язання без особистого контакту з податковим інспектором.

До слова, створення та впровадження сучасних цифрових рішень податкового адміністрування – серед головний цілей Національної стратегії доходів, яка передбачає удосконалення процедур податкового адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *