Побив солдата: командира взводу відправили під цілодобовий арешт

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Побив солдата: командира взводу відправили під цілодобовий арешт
image
Назар Тарадюк / 17.03.2023 / 0 Коментарів

У побитті солдата-строковика підозрюють молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича, тому його відправили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідування, - пише hromadske.

Відповідне рішення виніс Богунський райсуд Житомира 16 березня. Запобіжний захід обрали на 60 днів.

Командир взводу військової частини на Житомирщині отримав підозру в перевищення службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу) після того, як в мережі опублікували відео побиття солдата. Командира відсторонили від посади на час розслідування. Йому може загрожувати до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, в мережі опублікували короткий відеозапис, на якому чоловік б'є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. Як зазначили місцеві медіа, на відео — молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2 взводу роти охорони 190 навчального центру. Ця військова частина розташована в селищі Гуйва Житомирського району.

Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника.

Сам Вітусевич свою провину визнав і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. Однак офіцер натякнув, що причиною його дій було вживання алкоголю. На інцидент одразу відреагувало командування 190 навчального центру, зокрема відсторонило фігурантів події від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *