Поліція викрила волинянина, який ошукав військових під час купівлі авто для ЗСУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Поліція викрила волинянина, який ошукав військових під час купівлі авто для ЗСУ
image
Оля Коновалова / 21.04.2022 / 0 Коментарів

Нажитися у час війни та продати неіснуючу автівку військовослужбовцям намагався 48-річний спритник. Він майже виконав свій злочинний намір, проте завдяки оперативному зверненню потерпілих до поліції та злагодженим і ретельним діям правоохоронців зловмисника викрили. Відтепер йому загрожує кримінальна відповідальність, повідомляє поліція Волині.

У п’ятницю, 15 квітня, до поліції надійшло повідомлення від 33-річного мешканця Луцького району, який розповів, що під час купівлі автівки для Збройних сил його ошукали. Необхідний транспортний засіб за приємною ціною потерпілий з колегами обрав на одній із інтернет-платформ, відразу ж зв’язався із продавцем, який запевнив, що все прозоро і чесно, проте наперед необхідно оплатити за оформлення документів – це понад 700 доларів США.

Заявник скинув необхідну суму на вказану картку, проте за декілька годин отримав ще один дзвінок від псевдопродавця. Той розповів, що автівку затримали на кордоні, і необхідно сплатити штраф, та попросив оплатити всю вартість. Як зазначив військовий, оскільки в пріоритеті був автомобіль, вони надіслали решту коштів, згодом же контактна особа зникла. Загальна сума збитків склала майже 100 000 гривень.

Співробітникам управління карного розшуку встановити та розшукати зловмисника вдалося менше ніж за три доби. «До пошуків задіяли усі необхідні сили та засоби. Завдяки наданій потерпілими інформації оперативно вдалося встановити особу зловмисника, його місце проживання. Також зібрали усі докази, що підтверджують причетність до шахрайства, й затримали афериста для з’ясування усіх деталей. Нині кримінальне провадження за ст. 190 КК України розслідують слідчі Луцького районного управління», - розповів начальник УКР Руслан Гамольчук.

Він також зазначив, що спритник повернув усі викрадені кошти потерпілим, і невдовзі вже справді буде придбано необхідний автомобіль.

Військовослужбовець відзначив оперативність дій поліції: «Спрацювали поліцейські дуже оперативно, я не сподівався на такий результат, думав, що це затягнеться на місяці. Хлопці молодці».

Вкотре звертаємося до волинян та наголошуємо: оплачуйте товари, лише коли отримуєте їх «на руки». Це убезпечить вас від «зустрічі» з аферистами. Якщо ж ви все-таки постраждали від шахрайства, одразу ж телефонуйте на лінію 102.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *