Поліщук боїться правди? - депутат про зміни Регламенту Луцькради

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Поліщук боїться правди? - депутат про зміни Регламенту Луцькради
image
Назар Тарадюк / 26.07.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій міській раді планують кілька змін до Регламенту.

Про це депутат Андрій Лучик повідомив у Telegram-каналі.

«Таргани бояться світла, а Поліщук [мер] — правди. Тому всіляко намагається обмежити доступ до інформації. Це вже стає сумною традицією, але "під шумок" часткової воєнної цензури на центральному рівні гайки почали закручувати і в Луцьку.

Мова йде про проект рішення, яким вносять зміни до Регламенту Луцької міської ради та Положення про постійні комісії.

Отож, під приводом того, що в Луцьку було ухвалено новий Статут, а також дії Закон "Про медіа" (який фактично скасовує поняття засоби масової інформації, а запроваджує термін "медіа"), було дано доручення юридичному департаменту внести зміни в Регламент і Положення.

Але окрім цілком технічних правок, в нього зашили дві "новації", які суттєво скорочують права і свободи жителів луцької громади», - написав Лучик.

Також, за його словами, у Луцькій міській раді планують більше не зберігати відеозаписи із сесій міськради, що старші 5 років.

«1. Поліщук хоче знищити ВСІ відеозаписи сесій Луцької міської ради, старші 5 років.

Якщо в попередній редакції регламенту, було зазначено, що "на сайті Ради зберігається у вільному доступі архів відео-трансляцій", то в новій редакції це звучить як "пленарне засідання Ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років".

Більше того, якщо подивитися на п.3 проекту рішення, то там зазначено строки, коли вступають в силу ці пункти. Так ось пункти щодо зберігання та оприлюднення відеозаписів набирають чинності з 15.08.2024.

Тобто фактично без шансів зупинити це правове свавілля в судовому порядку. І навіть, коли буде винесене відповідне рішення суду, щодо незаконності положення про "не менше 5 років", то до цього моменту записи можуть бути видалені без можливості відновлення.

Зауважу, що відеозаписи зберігаються на каналі в Ютубі, місця там безліміт, їсти вони не просять... Але...

Але старі відеозаписи заважають Поліщуку пизд*нькати народу зараз. Адже ми неодноразово знаходили брехливі слова нашого мерчика, коли він ще перебував у статусі депутата міської ради», - додав депутат.

Окрім цього, депутат міськради заявив, що Поліщук хоче обмежити право депутата як представника громади подавати депутатські звернення.

«Це взагалі правова дикість, адже це звужує права депутата, гарантовані Законом "Про статус депутатів місцевих рад".

В чому тут суть. Є в міській раді депутати, всякі там лучики, хаймики і надточії, які пишуть депутатські звернення. Звернення неприємні для Поліщука, бо по суті правдива відповідь на них розкривала би елементи корупції луцької влади. Тому чиновники з подачі нашого мерчика усіляко затримують на них відповіді. Або ж взагалі не дають.

За цими фактами ВЖЕ відкрито ТРИ кримінальних провадження і на підході ще парочка.

Саме тому, щоб посіпакам Поліщука легше було петляти від криміналу і пропонують урізати права депутата.

Найдивніше буде, якщо решта депутатів вишикується рівними шеренгами і мовчки піде в стойло. Буде дивно і прикро, - підкреслив Лучик.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *