Поліщук похвалив чиновників за провальний аукціон

image
Назар Тарадюк / 03.10.2024 / 0 Коментарів

Після проведення провального аукціону з продажу підвального приміщення в Луцьку на вулиці Львівській, 63-а, вартість якого оцінили в близько 1,7 мільйона гривень, а продали за 26 тисяч гривень, чиновників міської ради похвалили.

Після того, як ця інформація потрапила у публічний простір, у міських владців почало підгорати, – пише депутат міськради Андрій Лучик.

«Вчергове затикати дірки відправляють Управління інформаційної роботи. Ось викотили на сайт міської ради інформацію про те, які чиновники молодці, як вдало продають і здають в оренду комунальне майно. Я як депутат, який працює в комісії з питань комунального майна і приватизації, можу бачити й оцінити роботу і старих, і нових очільників відділу майна. Скажу, що насправді вони непогано справляються. І не треба применшувати їх заслуги. Але потрібно й визнавати помилки», – йдеться у дописі.

Андрій Лучик додає, що, був переконаний у тому, що продати підвальне приміщення, яке коштує 1,7 млн за 26 тис., – банальне недоопрацювання нового керівника, який ще не має достатньо досвіду. Бо ж, як пише обранець, усі помиляються й головне на цих помилках навчатися, аби надалі їх не повторювати.

Проте, як далі йдеться у дописі, це переконання депутата похитнулося, коли керівник відділу управління майном почав звинувачувати у цій помилці депутатів. А міський голова, зі слів Лучика, замість того, аби виписати догану, зняти премію чи затримати на два місяці присвоєння чергового рангу держслужбовця почав усіляко вихваляти підлеглого.

«Справді, це похитнуло моє переконання. З кожним словом виправдань луцьких владців я все більше схиляюся до думки, що «випадковості невипадкові». І частина з тих 15 тисяч доларів, за які виставили на продаж куплений за 600 доларів підвал, ляжуть в потрібну кишеню», – резюмував Андрій Лучик.

Окрім того, під дописом Луцької міської ради у фейсбук щодо успішного продажу комунального майна розгорілась невелика дискусія. В інформації від ради значиться: «У березні цього року нежитлове приміщення (котельня) на вулиці Гетьмана Дорошенка, 26 реалізовано за 5 100 010 грн. Приміщення продані без земельних ділянок, а тому бюджет громади отримає ще додаткові кошти від їх реалізації або оренди майна».

Депутат міськради Валентин Хаймик зазначив, що тут, так би мовити, теж дали в штангу. Адже стартова ціна котельні була більше як сім мільйонів.

«Цікавить інформація по другому лоту. Наскільки знаю, то там стартова ціна була більш як 7 мільйонів гривень, а продали за 5 мільйонів. Де ж тут значно вища ціна ніж стартова?» – писав Хаймик.

У коментарях з'явився міський голова Поліщук, який надіслав у відповідь Валентину Хаймику лише скриншот з проведення аукціону, де ціна – 3,6 млн. Щоправда, стартова ціна таки була понад сім мільйонів. За цю вартість купити приміщення було нікому, тож, згідно з законом, наступний аукціон оголосили вже зі знижкою в 50%. На це й звернув увагу Хаймик:

«Така собі маніпуляція. Це вже ви вказуєте ціну, з якою стартував обʼєкт, коли перший раз тендер не відбувся. А початкова ціна була якраз більш як 7 мільйонів», – зазначив обранець.

Окрім того, він додав фото відповіді від відділу управління комунальним майном, де зазначена: початкова вартість лота – 7,2 млн гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *