Поліщука просять поверути вуличні хатки для котів

image
Назар Тарадюк / 06.05.2023 / 0 Коментарів

Мешканців Луцька обурив факт руйнування членами муніципальної варти міста прихистку для безпритульних котів.

Про це йдеться у зверненні ГО Волинське Об'єднання ЗооЗахисту до мера Луцька Ігоря Поліщука.

«Зоозахисниця Русіна Марина розповіла кореспонденту про руйнування працівниками департаменту муніципальної варти будиночків для котів, які були облаштовані жителями міста на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів.

Як - громадянина України, жителя міста Луцька, платника податків, голову зоозахисної організації, мене дуже обурив цей факт. Якщо дехто в міській раді нашого міста призабув, то хочу нагадати, що 22.07.2020 року на позачерговій 88 сесії ЛМР безпритульних котів визнали частиною екосистеми Луцької міської територіальної громади, як таких, що виконують природну функцію дератизації, з огляду на потенційну загрозу для людей від щурів. Було рекомендовано забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів (закриванню чи замуровуванню у цих приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварини з місця перебування та позбавляє її опіки представників громадських об’єднань), що може загрожувати їм загибеллю, а також не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та створити їм відповідні умови в зимовий період з метою захисту від переохолодження та обмороження.

Нажаль, далеко не всі голови ОСББ та ЖКП дотримуються цих рекомендацій, що змушує небайдужих до життя тварин, жителів нашого міста створювати самотужки всілякі прихистки для безпритульних, саме для запобіганню переохолодженню та обмороженню. В більшості своїй, люди які займаються порятунком тварин, не складають верхню частину списку найбагатших людей нашого міста. Здебільшого це звичайні громадяни, платники податків, які від своїх скромних доходів виділяють якусь частинку і на утримання вуличних котів та собак. Левова частину цих витрат йде на годування та лікування. Тому будиночки для безпритульних котів вони не можуть заказати у виробників і змушені їх виготовляти самотужки. В них нема коштів на дизайнера чи столяра, вони виготовляють їх з того що є в наявності своїми руками.

Якщо декого в департаменті муніципальної варти не влаштовує зовнішній вигляд таких прихистків, то можливо члени цього департаменти змогли власним прикладом показати які саме мають бути ці будиночки? Яка б могла бути чудова ініціатива з боку цього департаменту, по збору благодійних внесків працівниками департаменту на облаштування «правильних» та естетично виважених будиночків для котів. Ця ініціатива могла сприяти поліпшення негативного іміджу департаменту муніципальної варти місті Луцька.

Можливо в бюджеті Луцької громади знайдуться кошти на облаштування таких прихистків? Замовити всі в одного виробника, розробити дизайн, узгоджений з головним архітектором міста. Було б дуже чудово. Але щось мені підказує, що на це в бюджеті міста коштів не знайдеться. Так чому ж тоді знаходяться кошти на оплату праці руйнівників та варварів з департаменту муніципальної варти?

Візьму на себе сміливість від громади зоозахисників міста Луцька вимагати від Вас, Ігор Ігорович, зобов’язати працівників департаменту муніципальної варти відновити зруйновані будиночки на вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, які були встановлені членами громади міста Луцька, для прихисту безпритульних котів. І в подальшому заборонити їм руйнувати подібні прихистки для тварин в нашому місті. Якщо когось не влаштовує зовнішній вигляд та естетика таких споруд, він завжди може зробити краще та становити її замість незграбної, яка йому не подобається. Вважаю, що це буде правильне рішення, яке заспокоїть та задовільнить жителів нашого міста. А думку, що колись в бюджеті ЛМР буде закладена стаття на облаштування місць прихистку для безпритульних тварин, залишу у мріях, деякі збувались, можливо і ця колись збудеться», - йдеться в дописі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *