Польща підтримує Волинь: презентували нові інвестиційні проєкти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Польща підтримує Волинь: презентували нові інвестиційні проєкти
image
Назар Тарадюк / 10.09.2024 / 0 Коментарів

На Волинь прибув Голова Ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль, аби взяти участь в економічній місії польських компаній до Луцька.

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. За його словами, презентували економічний потенціал регіону та подякували за підтримку, яку Польща надає для України.

Серед присутніх також президент спілки підприємців та роботодавців Цезарій Казмерчак, представник Банку народного господарства Польщі Богдан Завадевич.

Як зауважив очільник області, мета місії – обговорити конкретні можливості та інструменти залучення інвестицій в Україну та на Волинь зокрема. Основне завдання, як відзначив Павел Коваль, це показати шляхи та можливості входження західного бізнесу в Україну. Зокрема, у яких сферах та на що витрачатимуть кошти. Для прикладу, це енергетичний сектор, медична система, сфера транспорту та розвиток експорту.

Водночас, наголосив на роботі з української сторони для зменшення ризиків, через які інвестиції не заходитимуть. Більше того, польський посадовець зазначив, що у планах створити коаліцію з польського бізнесу, яка хотіла би підтримувати інвестиції в Україну.

«Впевнений, що це буде корисним для багатьох представників місцевої влади та бізнесу Волині. Адже це був чіткий та зрозумілий посил, який каже нам, що допомога буде, тісна співпраця буде, головне – це працювати та бачити ці можливості.

Своєю чергою запевнив присутніх польських гостей, що на Волині є багато підприємств та проєктів, які можна реалізувати. Також вважаю, що наша область, дякуючи Збройним силам України, не є ризиковою для входження бізнесу.

Робимо все, щоб економічна місія польських компаній до Луцька створить фундамент для подальшої співпраці польського та волинського бізнесу», - наголосив Погуляйко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *