Польща розпочинає масштабну операцію на кордоні з білоруссю

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Польща розпочинає масштабну операцію на кордоні з білоруссю
image
Назар Тарадюк / 18.07.2024 / 0 Коментарів

З 1 серпня 2024 року Польща розпочинає масштабну операцію "Безпечне Підляшшя" на кордоні з білоруссю, до якої буде залучено близько 17 тисяч військових.

Відповідальність за операцію покладено на 18-ту механізовану дивізію.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Комиш.

"Буде проведено кілька операцій – одна для підготовки, одна для охорони кордону, а також буде створена єдина операція "Безпечне Підляшшя", в якій візьмуть участь до 17 тисяч солдатів", - заявив міністр.

За словами Косіняка-Комиша, рішення про створення буферної зони на кордоні з білоруссю вже дає позитивний результат: кількість спроб перетину кордону та самих перетинів значно скоротилася.

Для навчання солдатів на кордоні залучено поліцейських, зокрема тих, які брали участь у місії в Косові.

Міністр внутрішніх справ Томаш Семоняк повідомив, що спільно з МЗС Польщі вживаються заходи, щоб довести до громадян країн, з яких прибувають нелегальні мігранти, що їхні плани перетнути польсько-білоруський кордон є незаконними.

 

"Ми також постійно чинимо політичний тиск на білорусь, щоб вона відмовилася від цієї практики", - додав він.

Міністр також зазначив, що Польща вимагає від білорусі співпраці у розслідуванні вбивства польського солдата, який помер після поранення на кордоні.

Операція "Безпечне Підляшшя" свідчить про рішучість Польщі захистити свої кордони та протистояти нелегальній міграції з боку білорусі.

Залучення значної кількості військових та поліцейських підкреслює серйозність ситуації та готовність Польщі вжити всіх необхідних заходів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *