Польща запроваджує обмеження на кордоні з білорусією

image
Наш Інсайдер / 11.06.2024 / 0 Коментарів

Міністерство внутрішніх справ і адміністрації Польщі оголосило про введення тимчасової заборони на перебування на певних територіях, розташованих у прикордонній зоні з білорусією.

Це рішення набуде чинності з 13 червня і діятиме протягом 90 днів. Обмеження охоплюють ділянку завдовжки 60,67 км, що охоплює території, які перебувають у віданні прикордонних застав у Нарівці, Біловежі, Дубичах-Церковних і Черемсіє, - повідомили у Центрі національного спротиву.

Глибина обмежень варіюватиметься: На ділянці довжиною близько 44 км заборонена зона буде завширшки 200 метрів від державного кордону. На ділянці завдовжки близько 16 км, що розташована в зоні заповідників, ширина забороненої зони становитиме 2 км від кордону.

Міністерство внутрішніх справ наголошує, що обмеження здебільшого не стосуватимуться населених пунктів і популярних туристичних маршрутів. Цей захід ухвалено з метою мінімізувати вплив на повсякденне життя місцевих жителів, а також на туристичний і комерційний сектори. Основна мета цих обмежень - забезпечення безпеки та припинення діяльності контрабандистів, які сприяють незаконній міграції.

Обмеження присутності сторонніх осіб у зоні посадових дій покликане посилити контроль над прикордонною територією. Запровадження пов'язане зі збільшенням кількості провокацій з боку білоруських спецслужб, що підкреслює необхідність посилення безпеки на кордоні.

Міністерство внутрішніх справ Польщі робить усе можливе для захисту своєї території та запобігання незаконним діям у прикордонній зоні. Ці тимчасові заходи, хоча й обмежують доступ на певні території, спрямовані на довгострокове забезпечення стабільності та безпеки як для Польщі, так і для всього ЄС.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *