Польські фермери знову планують блокаду кордону

image
Назар Тарадюк / 02.02.2024 / 0 Коментарів

Проведення загального страйку – з перекриттям доріг та прикордонних переходів з Україною – анонсували польські фермери із профспілки "Солідарність".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Як заявили у профспілці, через тиждень – у п'ятницю, 9 лютого, о 10 ранку – будуть заблоковані всі прикордонні переходи з Україною. На який термін – поки що не повідомляється.

Крім того, в деяких воєводствах мають розпочатися тимчасові перекриття доріг. Вони триватимуть з 9 лютого до 10 березня.

Польські фермери невдоволені пропозицією Єврокомісії ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС.

"Наш терпець урвався. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Єврокомісією і заяви про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк", – йдеться у заяві профспілки.

Польські фермери заявляють, що будуть боротися "до кінця". Як зазначається, одним з лідерів аграрної "Солідарності" є колишній міністр сільського господарства в уряді "Права і справедливості" Роберт Телус.

Нагадаємо, у середу Єврокомісія офіційно запропонувала ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС, водночас включивши туди запобіжники для агропродукції, чого вимагали декілька країн-членів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *