Померла заслужена артистка України Людмила Мороз

image
Віктор Гордійчук / 21.02.2022 / 0 Коментарів

Після тривалої хвороби, на 60 році життя зупинилося серце Людмили Петрівни Мороз. 

Про це на своїй сторінці повідомив колега та друг сім'ї Ігор Зінчук. Актор просить допомогти зі збором коштів на поховання на власну картку 5168 7574 0262 0746 (Зінчук Ігор Леонідович).

Нагадаємо, 4 січня цього року помер чоловік Людмили Петрівни - Валерій Мороз.

Попрощатися з Мороз Людмилою Петрівною можна буде завтра 22 лютого з 10.30 в храмі Холмської ікони Божої матері (навпроти 4 гімназії).

Довідково: 

Людмила Мороз народилася 12 серпня 1961 року у місті Луцьк. У 1980 році, після закінчення студії при Київському театрі оперети працювала в Миколаївському українському театрі драми та комедії. З 1986 по 2003 – актриса Волинського українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка. Від 2003 – Кропивницький українського музично-драматичного театру ім. М. Кропивницького. Була актрисою широкого творчого діапазону та яскравого темпераменту; володіла виразними вокальними даними.

Ролі: Оксана («Гайдамаки» за Т. Шевченком), Фенна Степанівна, Одарка («Шельменко-денщик», «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ'яненка), Мотря («Кайдашева сім'я» за І. Нечуєм-Левицьким), Оксана, Маруся, Секлита Лимариха («Різдвяна ніч», «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці», «За двома зайцями» М. Старицького), Вустя («Чмир» М. Кропивницького), Ярися («Коханий нелюб» Я. Стельмаха), Розаліна («Чума обом родинам вашим» Г. Горіна), Дульсінея («Дон Кіхот» М. Сервантеса), Служниця («Переваги від зневаги» Лопе де Веґи), Смерть («Зрізані троянди в замерзлому саду» А. Касони), Донна Анна («Дон Гуан» Г. Фігейредо), Леонора («З коханням не жартують» П. Кальдерона), Отаманша («Снігова королева» за Г.-К. Андерсеном).

Колектив видання висловлює щире співчуття близьким та друзям родини.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *