Посли Європейського Союзу погодили пакет санкцій проти білорусі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Посли Європейського Союзу погодили пакет санкцій проти білорусі
image
Назар Тарадюк / 27.06.2024 / 0 Коментарів

Посли країн ЄС при Єврораді домовилися про новий пакет санкцій проти білорусі, повідомляє бельгійське головування ЄС.

Про це інформують у Центрі національного спротиву.

"Посли ЄС принципово погодили новий пакет санкцій проти білорусі. Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення росії в Україну, включно з боротьбою з обходом санкцій", - повідомили в головуванні.

Тепер пакет санкцій має бути формально затверджений Єврорадою. 27-28 червня лідери країн ЄС зберуться на черговий саміт, проте питання білорусі поки що не внесено до його порядку денного. Проте, це не виключає можливості завершення формальної процедури в найближчі два дні. Раніше Deutsche Welle повідомляла, що ЄС прагне затвердити санкції проти Білорусі до 1 липня, коли головування перейде до Угорщини.

Нагадаємо, ЄС запровадив 14-й пакет санкцій проти росії 24 червня. До нього увійшли підприємства "БелОМО" і БРСМ. Раніше повідомлялося, що переговори щодо санкцій проти білорусі сповільнилися через позицію Німеччини щодо заборони на експорт дорогих автомобілів у країну. У квітні цього року у ЗМІ потрапив проєкт санкцій, який передбачав заборону на ввезення в білорусь низки товарів, які можуть посилити промисловий потенціал країни, заборони на постачання предметів розкоші, товарів для авіаційної та аерокосмічної промисловості, товарів для нафтогазової промисловості.

Також проєкт передбачав заборону на в'їзд причепів і напівпричепів із білоруською реєстрацією та розширення заборон для фінансового сектору.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *