«Потрібно укласти угоду, яка покладе край війні росії проти України»: підслухали посла рф у США

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Потрібно укласти угоду, яка покладе край війні росії проти України»: підслухали посла рф у США
image
Іра Поліщук / 25.06.2022 / 0 Коментарів

Посол росії в США Анатолій Антонов погодився з тим, що потрібно укласти угоду, яка покладе край війні росії проти України.

Про це він говорив під час обіду в Cafe Milano у Вашингтоні з колишнім послом США в Афганістані Залмаєм Халілзадом та Дмитром Саймсом, головою та головним виконавчим директором Центру національних інтересів США.

Про це пише американське видання Politico.

Репортер ЗМІ сидів за сусіднім столиком, чув більшу частину розмови та робив замітки стосовно того, що було сказано.

Про те, що для припинення війни в Україні потрібна мирна угода, сказав Халілзад, і Антонов підтримав цю тезу. Однак відразу після цього він запитав "Від чого [США] хотіли б, щоб ми (рф. – Ред.) відмовилися?".

У відповідь експосол США в Афганістані запропонував російському дипломату повечеряти з послом України та обговорити це з ним.

Після цього Анатолій Антонов видав низку пропагандистських заяв про "нацистів у Києві". "У вас у Сполучених Штатах багато євреїв. Чому вони так терпимо ставляться до того, що відбувається у Києві?" – спитав він у Халілзада.

Також російський посол сказав, що не розуміє, яким президент Володимир Зеленський бачить майбутнє України.

Далі почалося обговорення американо-російських відносин, і Антонов поскаржився, що Росія "не отримує жодної поваги" з боку Вашингтона, а вона "хотіла б, щоб її поважали".

Він зазначив, що до нормалізації відносин зі США можуть призвести необхідні росії гарантії безпеки.

"У розмові з Халілзадом і Саймсом Антонов нарікав на відсутність діалогу та спілкування між США та Росією, порівнявши її в невигідному світлі з кубинською ракетною кризою, під час якої США та Радянський Союз продовжували переговори", – пише Politico.

Халілзад погодився, що у відносинах США і Росії потрібно спробувати налагодити "неформальний" канал комунікації (track two channel).

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *