"Повернення" військовополонених: на Волині викрили засуджених колонії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Повернення" військовополонених: на Волині викрили засуджених колонії
image
Назар Тарадюк / 07.04.2023 / 0 Коментарів

Викрили засуджених Маневицької виправної колонії, які видурювали кошти за повернення полонених на Батьківщину.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Камінь-Каширської окружної прокуратури Волинської області у межах досудового розслідування кримінального провадження про шахрайства, вчинені з використанням електронно-обчислювальної техніки, сьогодні, 7 квітня, волинські правоохоронці провели низку обшуків на території області, у тому числі у Маневицькій виправній колонії №42.

За даними слідства, троє засуджених, які відбувають покарання в установі, разом зі спільниками з волі налагодили злочинну схему видурювання коштів у громадян, родичі яких – військовослужбовці ЗСУ – перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Ошуканці, які з соцмереж дізнавалися про безвісно зниклих та полонених, називалися військовослужбовцями збройних сил РФ чи ПВК «вагнер» і обіцяли за чималу грошову винагороду (до 120 тисяч гривень) повернути їх на Батьківщину.

У ході обшуків вилучили сім тисяч доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорнові записи. Вирішується питання про повідомлення фігурантам кримінального провадження про підозру у вчиненні злочину.

Встановлюються особи усіх причетних до шахрайських дій. Викрили громадян за оперативного супроводу працівників УСБУ у Волинській області, УСР в області ДСР Національної поліції України та працівників ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *