Працедавці Волині перерахували на соцпотреби 5,9 млрд грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Працедавці Волині перерахували на соцпотреби 5,9 млрд грн
image
Назар Тарадюк / 12.08.2024 / 0 Коментарів

Волинські працедавці за підсумками січня-липня 2024 року перерахували 5 мільярдів 862 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 422,5 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року, - інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Позитивна динаміка надходжень єдиного внеску в області має місце з початку року. Відтак у Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають сумління та соціальну відповідальність більшості представників волинського бізнесу, які дотримуються гарантій в оплаті праці та своєчасно виконують свої зобов’язання.

«Праця найманих осіб повинна використовуватися з дотриманням усіх законодавчих  норм. Задекларована праця – вимога закону, яка обов’язкова для всіх роботодавців. ДПС здійснює постійний моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників і спочатку шляхом роз’яснювальної роботи податківці переконують роботодавців - порушників відмовитися від практики зарплати у «конверті».  В іншому разі результати такого моніторингу використовуються в ході контрольно-перевірочних заходів та додатково передаються Держпраці для відповідного реагування», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба об’єктивно та неупереджено аналізує подану працедавцями звітність, а перехід від неформальних до задекларованих трудових відносин означає соціальний захист працюючих і додаткові надходження до бюджету.

 У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка в умовах війни виконує свої зобов’язання у сфері соціального захисту населення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *