Присвоїти «Героя України» волинянину Олександру Чируку. ПЕТИЦІЯ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Присвоїти «Героя України» волинянину Олександру Чируку. ПЕТИЦІЯ
image
Наш Інсайдер / 07.02.2023 / 0 Коментарів

На сайті Президента України зареєстрували петицію щодо присвоєння Олександру Чируку найвищої державної відзнаки «Герой України» (посмертно).

Про це написала народна депутатка Ірина Констанкевич.

Підписати петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/179126

«Коли країна-терорист розпочала криваве повномасштабне вторгнення, він покинув роботу за кордоном і повернувся в Україну, свідомо ступив на шлях захисника держави, не маючи при цьому жодного військового досвіду. 1 грудня 2022 року, виконуючи бойове завдання на Донеччині загинув волинянин Олександр Чирук. Попрощалися із Героєм у рідній Рудці-Червинській (Камінь-Каширщина) у день Соборності України - 22 січня», - пише нардепка.

Такі, як Олександр Чирук варті того, аби в їхню честь називали вулиці, навчальні заклади. Не для того, аби хоча б щось змінити. Для того, аби їхня звитяга, мужність, героїзм жили навіть після смерті, аби майбутні покоління знали ціну мирного «сьогодні» і «завтра». 

Без сумніву - для рідних, друзів, для всіх нас Сашко вже Герой, був і завжди буде, але заслуговує, аби це визнала і держава, за незалежність якої він поклав своє життя.

Нагадаємо, у війні з російськими окупантами загинув захисник з села Рудка-Червинська Прилісненської громади Олександр Чирук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *