Про що ж говорив мер Луцька Ігор Поліщук з військовими

image
Назар Тарадюк / 30.11.2023 / 0 Коментарів

Волонтер Сергій Тимчук розповів, про що мер Луцька Ігор Поліщук говорив із військовослужбовцями перед сесією міської ради.

Про це та те, як «бариги» наживаються на волонтерах в етері ГІТу розповіли волинські волонтери Сергій Тимчук та Артем Анісімов.

Тимчук зауважив, що військовослужбовці, яких не хотіли пропускати до міської ради, - з різних бригад і батальйонів.

«Ми завчасно вирішили з побратимами відвідати сесію, поставити декілька своїх запитань нашому міському голові. Пояснити, що кожного дня вмирають хлопці. Тоді приїхали хлопці, які не десь тут у Луцьку служать, це конкретно військові, які приїхали з позицій бойових. Вони захотіли потрапити на сесію, а їх не впустили. Для мене це дико взагалі. Не розумію, як в цивілізованій країні люди, які вас, політиків, захищають, ви їх до себе не впускаєте. Та це герої, ви їх маєте зустрічати біля порогу. Ну, не впустили. Ви ж розумієте, що людей, які ще вчора штурмували ворожі посадки, якийсь турнікет в міськраді не зупинить», - сказав Тимчук.

Волонтер додав, що нещодавно приїхав зі Сходу, де зустрічався з 67-ою ОМБр, і хотів побачитися з мером Луцька Ігорем Поліщуком, який «півтора місяці назад нашому побратиму привіз джипа, який врятував не одне життя», адже міському голові було за що подякувати.

«Але в них (військових) зараз немає нічого: ні автомобіля для евакуації, немає жодного розвідувального дрона, ні FPV-дрона. Наші бійці евакуйовували 200-х, 300-х на собі, несли невідомо звідки», - додав Сергій.

Також він наголосив, що спочатку мають бути запити військових.

Ведучий зазначив, що 29 листопада Ігор Поліщук зустрівся з військовими. Результатом цієї зустрічі стало, що Луцьк готовий виділити 500 млн від залишків. А 30 листопада мер міста зустрівся з волонтерами.

«Порівняно з вчорашньою, то сьогоднішньою зустріччю ми більш залишилися задоволені, але, розумієте, це все теоретично.  Ми домовлялися про допомогу різним бригадам, в яких є луцькі бійці. Дійсно багато корисних тем підняли, волонтери вносили свої ініціативи. Оскільки не запрошували журналістів, то не впевнений, що багато про що можу розказати. Але скажу: залишилися задоволені. Тут питання в наступному: чи завтра ми не розчаруємося, чи не вийде завтра те, що нас обдурять. Бо коли ми вчора зайшли до міського голови, то він при зустрічі був готовий, розказував, але пройшло дві години, відбулася сесія міської ради і проголосували за 500 мільйонів плюс. То чи ми були задоволені зустріччю спочатку з Ігорем Ігоровичем? Так, були задоволені, бо нам пообіцяли. Чи ми потім були задоволені? Ні. Так само в цей момент.

У нас є домовленості про допомогу різним бригадам, підрозділам, батальйонам, але чи дійсно так буде, чи ця допомога буде спрямовуватися. Друге, по яких цінах буде закуповуватися, чи будуть знову на тендерах робитися штучні умови для того, щоб брали участь тільки їхні фірми, чи буде прозоро дійсно, без підводних каменів. Наше завдання: хто продає найдешевше річ, але по якості те саме, в того й купувати», - підкреслив Тимчук.

Нагадаємо, луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком не підтримала пропозицію військових виділити 1,5 мільярда гривень на допомогу воїнам. Ба більше, не підтримала вона й пропозицію виділити 799 мільйонів. Тому меру Луцька Ігор Поліщуку військові в міській раді скандували «Ганьба!».

Деталі – у сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *