Продавав неіснуюче авто: волинянин ошукав чоловіка на 55 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Продавав неіснуюче авто: волинянин ошукав чоловіка на 55 тисяч
image
Назар Тарадюк / 23.02.2024 / 0 Коментарів

Мешканця Рожищенського району судили за інтернет-шахрайство.

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Обвинувачений зі спільниками, щодо яких відкрили окремі провадження, через сайт auto.ria, на якому продають машини, розмістив повідомлення про продаж автомобіля марки «Skoda Octavia A5», 2008 р.в., вартістю 4900 доларів США. Проте насправді мети продавати авто в чоловіка не було.

18 липня 2019 року потерпілий, побачивши оголошення, зателефонував за номером, однак ніхто не відповів. Через пів години до нього зателефонував з іншого номеру чоловік, який повідомив про можливість придбання автомобіля «Шкода Октавіа». Вони обговорили всі умови продажу та на наступний день йому знову зателефонували, повідомивши, що потрібно перерахувати завдаток в сумі 200 доларів, на що він погодився та скинув 8 100 гривень на картковий рахунок, повністю суму мав відати вже при отриманні автомобіля.

Згодом, у інший день до нього зателефонував «колега» обвинуваченого, представилася директором фірми та повідомив, що він тепер буде займатися питанням продажу авто, оскільки попередня особа зайнята.

Пізніше потерпілому зателефонувала інша особа, з іншого номеру і почала переконувати перерахувати кошти на розмитнення авто. Він спочатку заперечував, але невдовзі погодився та перерахував ще близько 49 000 гривень.

Отримавши гроші, обвинувачені на телефонні дзвінки від потерпілого не відповідали, після чого вимкнули мобільні телефони, а отримані кошти розподілили між собою.

Коли потерпілий зрозумів, що його ошукали, то звернувся у поліцію. Загальна сума завданих йому збитків становить 54 900 гривень, яку не відшкодували. Наполягав на суворому покаранні обвинувачених.

Суд визнав волинянина винним і позбавив його волі на 4 роки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *