Прокуратура оскаржує тендер на Волині на 15 мільйонів

image
Віктор Гордійчук / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Прокурори на Волині вимагають скасування державної закупівлі на 15,7 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба волинської прокуратури.

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом в інтересах держави в особі Державної аудиторської служби України до виконавчого комітету Ковельської міської ради та господарського товариства, аби визнати недійсними рішення уповноваженої особи виконкому та договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму 15,7 мільйона гривень.

Прокурори з’ясували, що орган місцевого самоврядування за наслідками публічної закупівлі у лютому 2022 року уклав з підприємством договір на проведення робіт з реконструкції адміністративної будівлі у Ковелі.

Проте Державна аудиторська служба України встановила, що процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала умовам тендерної документації.

Згодом наявність цих порушень визнав і Волинський окружний адміністративний суд. Попри це, договір про виконання робіт досі чинний.

Втрутившись у ситуацію, у суді прокурори вимагатимуть визнати рішення уповноваженої особи та договір про закупівлю робіт недійсними.

Нагадаємо, в одному із сіл Луцької громади поремонтують дорогу за 4,5 млн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *