Прикордонники: Підрозділи рф на кордоні з білоруссю не фіксуються

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Прикордонники: Підрозділи рф на кордоні з білоруссю не фіксуються
image
Назар Тарадюк / 17.09.2024 / 0 Коментарів

У понеділок, 16 вересня, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час етеру телеканалу "Еспресо" заявив, що російські військові підрозділи наразі не присутні на білорусько-українському кордоні, але Україна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій, враховуючи залежність білорусі від росії.

Про це інформує Центр національного спротиву.

"Кожну хвилину, на всій протяжності кордону з білоруссю, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких подій, допоки ця країна залишатиметься під впливом росії. Країна-терористка, яка розв’язала проти нас війну, свого часу використовувала білорусь для вторгнення на нашу територію", – зазначив Демченко.

Він підкреслив, що росія продовжує чинити тиск на білорусь, намагаючись залучити її до війни більш масштабно. Українські війська мають зміцнювати оборонні позиції вздовж кордону, щоб бути готовими до можливих провокацій з боку білорусі. "Ми нарощуємо оборонні можливості як на лінії кордону, так і в прикордонні. Це потрібно для того, щоб наші воїни могли укритися в разі обстрілів та вести повноцінні бойові дії для відбиття атак", – додав Демченко.

Виведення російських військ із білорусі

Демченко також повідомив, що наразі російських військових на території білорусі немає. Він зазначив, що підрозділи розвідки та Міноборони України постійно стежать за ситуацією на кордоні, щоб вчасно відреагувати на потенційні загрози.

"На щастя, російських підрозділів там зараз немає, як це було раніше, коли під виглядом навчань росія тримала на білоруській території близько 10-12 тисяч своїх військових. Поступово їх вивели, щоб посилити фронт, а нових підрозділів не завели. Але цей напрямок залишатиметься загрозливим, поки білорусь перебуває під контролем росії", – наголосив речник ДПСУ.

Перекидання білоруських військ

На тлі цього білорусь після початку російської операції на Курщині перекинула щонайменше тисячу своїх військових до Гомельської області, яка межує з Україною. Ці дії створюють додаткову напругу на кордоні, і Міністерство закордонних справ України закликало білорусь припинити такі недружні кроки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *