«ПриватБанк» може повернути 245 заправок: до чого тут Коломойський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «ПриватБанк» може повернути 245 заправок: до чого тут Коломойський
image
Назар Тарадюк / 02.11.2023 / 0 Коментарів

Скаргу «ПриватБанку» про скасування судової заборони на повернення 245 заправок задовольнив Центральний апеляційний господарський суд у Дніпрі.

Про це в пресслужбі «ПриватБанку» повідомили для hromadske.

Протягом майже трьох років банк був обмежений у розпорядженні заправками. Водночас сторонні особи користувалися АЗС і отримували з них прибутки. У результаті «ПриватБанк» не отримав понад 10 млрд гривень лізингових платежів і не міг продати заправки.

«Тому ми вітаємо сьогоднішнє судове рішення, яким знято усі заборони та поновлено право "ПриватБанку" на розпорядження власним майном», — сказав адвокат «ПриватБанку». 

До слова, у 2016 році перед націоналізацією «ПриватБанк» отримав у власність 248 заправок. Колишнє керівництво банку одразу ж передало їх у фінансову оренду компаніям з орбіти групи «Приват». Тоді уклали 22 договори лізингу з 15 компаніями. Ті передали АЗС у суборенду іншим компаніям тієї ж групи. За словами юристів «ПриватБанку», це відбувалося з порушенням законодавства.

«Погашення лізингових платежів відбувалось згідно з типовою для групи Ігоря Коломойського схемою: в перші роки сплачувалися тільки відсотки, згодом додавалася основна сума. Водночас оцінка під час передачі АЗС на баланс банку була суттєво завищеною», — кажуть у банку. Там додали, що з 2018 року боржники скоротили платежі, а потім і зовсім їх припинили.

У 2019-2020 роках «ПриватБанк» почав процес повернення заправок під свій контроль через невиконання умов оренди.

Читайте також: У «Приватбанку» намагаються забрати земельні ділянки в Буковелі

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *