путін пригрозив застосуванням ядерної зброї у разі агресії проти росії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • путін пригрозив застосуванням ядерної зброї у разі агресії проти росії
image
Назар Тарадюк / 27.09.2024 / 0 Коментарів

російський президент володимир путін вкотре використав риторику ядерної загрози, заявивши, що москва може вдатися до застосування ядерної зброї "у разі агресії проти росії та білорусі". Цю заяву він зробив під час засідання Ради безпеки рф, присвяченого питанням ядерного стримування, яке вперше транслювалося публічно.

Про це інформують у Центрі національного спротиву.

путін неодноразово наголошував на тому, що росія розглядає ядерну зброю як важливий елемент своєї безпеки. Його останні слова про можливість застосування ядерної зброї демонструють прагнення залякати як внутрішню аудиторію, так і міжнародну спільноту. 

"У тому числі, якщо противник, використовуючи звичайну зброю, створює критичну загрозу нашому суверенітету", — додав путін.

Також висловлювання про білорусь як частину оборонної системи росії свідчить про все тіснішу військову інтеграцію між цими країнами, зокрема, після розміщення на території білорусі російської тактичної ядерної зброї.

Остання заява путіна про можливе застосування ядерної зброї в разі агресії проти росії та білорусі є черговим кроком у загостренні напруженості на міжнародній арені.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *