Рада встановила штрафи за продаж ліків дітям

image
Оля Коновалова / 18.11.2021 / 0 Коментарів

Верховна Рада України ухвалила закон про встановлення відповідальності за продаж ліків дітям. У другому читанні «за» проголосували 315 нардепів.

Ще у червні парламентарі ухвалили цей законопроєкт за основу. А тепер народні депутати підтримали законопроєкт в цілому. Про це пише ТСН.

Новий закон передбачає, що продаж ліків малолітнім дітям, а також доставка препаратів кінцевому споживачу, тобто, малолітній особі, тягнутиме за собою накладення штрафу на особу, яка здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу. Сума штрафу становитиме від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 гривень – 13 600 гривень).

В разі, коли правопорушення протягом року буде вчинене повторно, штраф сягатиме від 800 до 1 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (13 600 гривень – 23 800 гривень).

Слід зазначити, що згідно з положеннями Цивільного кодексу, малолітньою вважається дитина, яка не досягла 14 років.

Нагадаємо, в Умані Черкаської області дві восьмикласниці у лютому в школі наковталися пігулок і потрапили до лікарні. Обидві дівчинки випили по 10 пігулок. Днем раніше у Боярці Київської області 16 лютого отруїлись дві дівчинки, одна з них померла.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *