Рада Європи привітала нові санкції проти білорусі

image
Назар Тарадюк / 28.06.2024 / 0 Коментарів

На засіданні 27 червня Рада Європи ухвалила підсумковий документ, який стосувався України, Близького Сходу, безпеки та оборони, а також інших питань.

У контексті підтримки російської агресії обговорювали також санкції проти білорусі. Рада Європи схвалила 14-й пакет санкцій проти росії та домовленості щодо нових обмежувальних заходів проти білорусі, закликавши до їхнього повного й ефективного виконання та протидії їхньому обходу, зокрема через треті країни, - інформують у Центрі національного спротиву.

"Євросоюз готовий і надалі обмежувати можливість росії вести війну і закликає всі країни не надавати їй жодної матеріальної чи іншої підтримки", - йдеться у висновку, опублікованому на сайті Ради Європи.

Крім санкцій, на засіданні обговорювали долю українських дітей, вивезених у росію і білорусь. Рада Європи закликала режим лукашенка і російську владу повернути дітей додому.

"Євросоюз, як і раніше, глибоко стурбований долею всіх українських дітей та інших цивільних осіб, незаконно депортованих і перевезених у росію і білорусь. Рада Європи знову закликає росію і білорусь негайно забезпечити їхнє безпечне повернення в Україну", - йдеться в документі.

Рада Європи також відзначила ініціативи з допомоги українським дітям повернутися додому, включно з Міжнародною коаліцією за повернення українських дітей, де Євросоюз має статус спостерігача. 26 червня посли країн Євросоюзу при Європейській раді погодили новий пакет санкцій проти білорусі.

"Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення росії в Україну, включно з боротьбою з обходом санкцій", - заявило бельгійське головування в ЄС.

Європейський союз запровадив санкції проти білоруської республіканської спілки молоді (БРСМ) і її першого секретаря Олександра Лук'янова, холдингу "БелОМО" і його генерального директора Олександра Мороза, а також державного секретаря Союзної держави Дмитра Мезенцева. Однак не вдалося досягти угоди щодо повної заборони на експорт транспортних засобів з ЄС, оскільки проти цього виступив Берлін. Німеччина та деякі інші країни-експортери змусили Євросоюз послабити новий пакет санкцій проти мінська.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *