рашисти обстріляли Харківщину та Сумщину, є поранені

image
Оля Коновалова / 16.06.2022 / 0 Коментарів

Харківщина та Сумщина і далі потерпають від ворожих обстрілів.

Вночі армія рф завдала удару з ракетної системи залпового вогню по інфраструктурі Індустріального району Харкова.

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що в області окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського та Лозівського районів. Загалом протягом доби внаслідок російського терору в Лозівському районі одна людина дістала поранень, в Ізюмському – поранено п’ятьох мирних мешканців.

У селі Леб’яже під Харковом внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Від влучання російських боєприпасів розпочалась пожежа в Золочеві, також пошкоджені господарчі споруди та автомобілі.

На лінії зіткнення тривають бойові дії, зазначив глава ОВА. На Харківському напрямку російська армія зосереджена на обороні рубежів. У районі Ізюма окупанти намагаються вести наступ у напрямку Слов’янська.

Синєгубов наголосив, що українські захисники тримають позиції, завдають російській армії відчутних втрат у живій силі та військовій техніці.

У Сумській області російська армія завдала ракетного удару по місту Глухів. За попередньою інформацією, є постраждалі серед мирних жителів.

За даними Оперативного командування Північ, попередньо зафіксовано три пуски ракет з гвинтокрилів.

– Вчора надвечір окупанти обстріляли Глухів на Сумщині з гвинтокрилів. Попередньо зафіксовано три пуски ракет. На жаль, за попередніми даними, є втрати серед місцевого населення, – йдеться у повідомленні.

Глава Сумської ОВА Дмитро Живицький зазначив, що вночі по території Садівської ОТГ російські війська завдали ракетного авіаудару. Загинуло чотири людини, щонайменше шестеро поранених. Інформація про руйнування та пошкодження уточнюється.

Під ранок 16 червня по Краснопільській громаді російські війська завдали ще одного ракетного авіаудару. Далі відкрили вогонь зі своєї території, били з мінометів. Загалом зафіксовано 26 приходів. Внаслідок обстрілу загорілася господарча споруда та легковий автомобіль Daewoo Sens. Інформація про постраждалих та додаткові пошкодження інфраструктури уточнюється.

Нещодавно російська армія двічі обстріляла Новослобідську громаду з мінометів та артилерії. У Сумській області на одній з ґрунтових доріг на міні окупантів (ймовірно ТМ-62) підірвалася автівка. Троє осіб загинули на місці, ще одна людина поранена та зараз перебуває у лікарні.

Вдень 15 червня також були поодинокі постріли по Есманській та Білопільській громадах. Надвечір два ворожих гелікоптери з території Росії випустили п’ять ракет по околицях Глухова. Зафіксовано влучання в житловий будинок – одна людина загинула, ще є шестеро поранених. Пошкоджені об’єкти інфраструктури, повідомив глава Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *