Рашисти замінували дитячу пісочницю. ВІДЕО

image
Оля Коновалова / 03.06.2022 / 0 Коментарів

Як в Україні проходить розмінування території та, які вибухобезпечні знахідки є найпоширенішими розповів перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Українці мають бути максимально пильними, адже ворог залишив по собі «мінну спадщину» у найнеочікуваніших місцях, зокрема, на дитячих майданчиках й у побутовій техніці.

Євгеній Єнін продемонстрував протипіхотну міну ПОМ-2.

«Таку протипіхотну міну наші вибухотехніки вчора вилучили у дитячій пісочниці. А це одна з найбільш небезпечних протипіхотних мін, що має осколковий характер дії, і призначена для враження живої сили противника. Така міна при детонуванні ще й підстрибує на метр для більшого ураження живої сили. Ми чудово розуміємо, що у пісочниці навряд чи проходила б жива сила противника, яким вважають українську армію росіяни. І такі «сюрпризи» ми знаходимо доволі часто: гранати чи розтяжки в дитячих ліжках, холодильнику, пральній машині, поблизу вхідних дверей», – повідомив Євгеній Єнін.

Читати також: У Бучі рашисти замінували фортепіано 10-річної дівчинки. ФОТО

Він показав кілька протипіхотних мін, касетних боєприпасів, які армія рф використовує на території України ще з 2014 року. Усі продемонстровані вибухонебезпечні предмети заборонені Женевськими конвенціями, тобто розглядаються міжнародним правом як міни і боєприпаси, які завдають надзвичайних страждань противнику, тому їхнє використання заборонено.

«Але для росії правила не писані. Тому, я наголошую, що 98% постраждалих унаслідок дії мін російських вояків – це цивільне населення, третина постраждалих – діти», – зазначив перший заступник глави МВС.

За словами Євгенія Єніна, собівартість снаряда не перевищує 5 доларів, тоді як вартість його виявлення і знешкодження становить від 300 до 1000 доларів. Сьогодні увага піротехнічних підрозділів сконцентрована на розмінуванні автошляхів, присадибних ділянок, житлових приміщень, систем життєзабезпечення, з подальшим переходом до розмінування сільськогосподарських угідь.

Євгеній Єнін нагадав, що кожен громадянин може долучитися до процесу розмінування використовуючи застосунок «Розмінування України». До слова, в Україні треба розмінувати понад 30 мільйонів гектарів території.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *