рашистів, які обстрілювали з «Градів» Харківщину, засудили до 11,5 років тюрми

  • Головна
  • НОВИНИ
  • рашистів, які обстрілювали з «Градів» Харківщину, засудили до 11,5 років тюрми
image
Оля Коновалова / 31.05.2022 / 0 Коментарів

Котелевський районний суд Полтавської області виніс вирок російським військовослужбовцям Олександру Бобикіну та Олександру Іванову, які обстрілювали Харківщину з «Градів». Їх засудили до 11 років і 6 місяців ув’язнення..

«У суду нема сумнівів щодо добровільності їх позиції. Вина доведена в повному обсязі», - наголосили у вироку.

За даними слідства, обвинувачені Олександр Бобикін і Олександр Іванов у якості водія-заряджаючого та навідника 24 лютого здійснили артилерійські обстріли з «Градів» із території Бєлгородської області, внаслідок чого зруйновано об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань та навчальний заклад Дергачівської міської ради на Харківщині. Після цього, як повідомила прокуратура, військовослужбовці перетнули кордон України та продовжили обстріли Харківщини, а після розгромлення російської військової колони Збройними силами України ці двоє загарбників переховувалися та здалися в полон українським захисникам.

Читати також: Волинянина до смерті закатували російські солдати

Обставинами, які пом’якшують провину, визнано щире каяття, що підтверджується повним визнанням провини та співпрацею зі слідством щодо показів про обставини обстрілів. Як обставини, що обтяжують учинення злочину, вказано дії за передньою змовою та у вкрай небезпечний спосіб.

Суд не визнав пом’якшучою обставиною слова захисників про те, що Бобикін та Іванов лише виконавці та діяли під примусом командирів, назвавши ці заяви декларативними та безпідставними.

Читати також: В Україні судитимуть рашиста-ґвалтівника

До набуття вироку законної сили засуджені перебуватимуть і надалі під вартою. Термін їх тримання під слідством зарахується в термін покарання

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *