Ремонт військової частини: на Волині судитимуть керівника КЕВ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ремонт військової частини: на Волині судитимуть керівника КЕВ
image
Назар Тарадюк / 02.10.2024 / 0 Коментарів

На Волині до суду скерували обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи у складі трьох осіб – двох підприємців та керівника квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Розслідуванням встановили, що у вересні 2023 року 43-річний директор підприємства-переможця тендерних торгів створив стійке угруповання та розробив злочинний план з метою привласнення бюджетних коштів.

Для реалізації протиправних намірів він залучив 51-річного начальника КЕВ з Волині та 36-річного керівника фірми, яка здійснювала контроль за ходом виконання робіт на об'єктах.

Вступивши у злочинну змову спільники внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості із завищеною вартістю ремонту приміщень військової частини. Надалі вони підписали і завірили акти виконаних робіт та на їх підставі отримали розрахунок. При цьому ремонтні роботи не відповідали обсягам та заявленій вартості, а також належним чином не були виконані.

Внаслідок таких махінацій учасникам злочинної групи вдалось привласнити понад 2,2 мільйони гривень бюджетних коштів. Завдяки вжитим прокурорами заходам збитки повністю відшкодовані. Крім цього, на майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму майже 7 мільйонів гривень.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Волині начальник КЕВ завдав бюджету збитків на 2,2 млн грн

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *