рф озброїла білорусів знаннями про міські бої

image
Назар Тарадюк / 20.05.2024 / 0 Коментарів

У рф вчили близько сотні білоруських військових інструкторів, щоб вони передавали у себе в країні досвід, отриманий росіянами у війні з Україною, повідомив майор Євген Скалкович зі 120-ї окремої механізованої бригади в інтерв'ю «СБ ТВ».

Інструктаж включає навчання різним методам штурму та використанню дронів. На початку цього року десять спеціально відібраних білоруських військових пройшли курси в російському 333-му центрі бойової підготовки в Муліно під Нижнім Новгородом. Вони навчалися у російських військових, які мають досвід воєн в Україні, Чечні та Сирії, щоб потім передавати ці знання на батьківщині. Загалом близько 100 білоруських військових пройшли підготовку за різними спеціальностями і отримали відповідні сертифікати, повідомив Скалкович. білоруські військові освоїли нові вправи, такі як бій у місті та штурм траншей.

«Ми звикли до територій, покритих лісами, полями, річками. Міський бій не був пріоритетом, але сучасний досвід показав, що основні бої проходять у містах і населених пунктах, що змінило тактику підготовки підрозділів", - пояснив Скалкович.

Тепер білоруських солдатів навчають бою в урбанізованій місцевості, включно з обороною і штурмом. За словами Скалковича, використовуються мобільні додатки, такі як AlpineQuest, Offline maps і «Гроза», щоб прискорити розрахунки артилеристів і танкістів. Це навчання охоплює і призовників. Залишається тільки питання, куди ці знання білоруські військовослужбовці застосують? Багато експертів так чи інакше сходяться на думці, що рф від початку 2024 року наростила тиск на білоруське військово-політичне керівництво з метою більш рішучих дій щодо заходу. Але влада білорусі прекрасно розуміє, що перший крок на шляху агресії означатиме їхній вирок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *