Родина бійця 14 ОМБр на Херсонщині була під окупацією з початку війни

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Родина бійця 14 ОМБр на Херсонщині була під окупацією з початку війни
image
Іра Поліщук / 13.11.2022 / 0 Коментарів

Віталій, у цивільному житті – учитель інформатики, в 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого служить упродовж 6 років.

Його рідне село на Херсонщині, його родина, дружина і донька, батьки, сестра і брат з перших днів повномасштабного вторгнення опинилися в окупації.

Про це повідомляє пресслужба 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

«Уривчасті повідомлення від родини, що жила в підвалі власного будинку, постійний страх – що чекає на сім’ю, якщо окупанти дізнаються, що він військовослужбовець ЗСУ? Як врятувати? Як витримати постійну невідомість і тривогу за найрідніших? Страх за себе ніщо в порівнянні зі страхом за близьких», – йдеться у дописі.

У березні-квітні Віталію стало ще важче: Князівська бригада звільнила на Миколаївщині низку населених пунктів, впритул наблизившись до Херсонської області. За 15 км – рідне село Віталія та його родина. Втім, Віталій розумів, що його різкі й ризиковані дії можуть тільки нашкодити близьким.

У липні Віталій, відвойовуючи в окупантів Донецьку область, дуже обережно розповідав журналістам про свою сім’ю, аби не поставити рідних під удар.

Початок листопада все ще був для Віталія, який із побратимами боронить Харківщину, випробуванням.

А 11 листопада несподівано стало одним із найщасливіших днів у житті – його рідне село вільне від окупантів. Його родині не доведеться більше боятися й ховатися в підвалі. А його брат, Юрій, вчитель фізичної культури в українській школі, ганяє на мотоциклі, під синьо-жовтим прапором, селом, вітаючи односельців з визволенням від ворожої навали. Відтепер вони – вільні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *