Російські свинцеві заводи — на межі закриття

image
Оля Коновалова / 07.06.2022 / 0 Коментарів

Через неможливість продавати за кордон на російських свинцевих заводах уже накопичились двомісячні запаси продукції. Деякі — опинились на межі закриття.

Експорт необробленого свинцю в ЄС практично зупинився у березні через проблеми з логістикою та міжбанківськими розрахунками на тлі санкцій, а з 10 липня такі постачання буде заборонен е в рамках п'ятого санкційного пакета ЄС.

Для вивезення свинцю в інші країни з 16 травня по 15 листопада 2022 року виробники повинні отримувати спеціальну ліцензію, проте мінпромторг рф досі не видав компаніям жодної ліцензії і не повідомив, коли вони з'являться.

У відомстві повідомили, що зараз "ведеться робота з переорієнтації експортних постачань у бік Східного регіону", але не відповіли на запитання щодо причин затримки видачі ліцензій.

В уряді рф заявили, що ліцензування експорту "направлене на попередження дефіциту свинцю в рф в умовах зовнішніх обмежень".

Проте нестачі свинцю цього року в країні не очікується: після зупинки автомобільної промисловості попит на сировину для акумуляторів упав майже наполовину.

У сьогоднішніх умовах перспективним напрямком для експорту свинцю в рф міг би стати Китай, який купує майже 90% свинцевих концентратів, що виробляються в росії, проте головні заводи перебувають у центральній частині росії, тому під час поставок у КНР можуть виникнути логістичні труднощі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *