Російські війська розміщені в 10 населених пунктах білорусі, - Міноборони України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Російські війська розміщені в 10 населених пунктах білорусі, - Міноборони України
image
Оля Коновалова / 10.06.2022 / 0 Коментарів

В Міноборони України впевнені, що російські війська зараз дислокуються в десяти населених пунктах білорусі.

Речник міністерства Олександр Мотузяник точну кількість військових він не назвав, але підтвердив, що російські підрозділи у білорусі дислокуються. Він також зауважив, що Україні досі загрожують ракетні удари з території білорусі.

Щодо російських військ одразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії росії є. Крім того, ми знаємо про оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер", які також розгорнуті на території білорусі, і це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території,
– сказав Мотузяник.

Білоруські війська прикривають ділянку кордону

Олександр Мотузяник розповів, що упродовж останніх кількох тижнів збройні сили білорусі у складі до 7 батальйонів намагаються "прикривати" ділянку білорусько-українського кордону. Але він запевнив, що це виключно демонстраційні дії, адже з боку України ніякої загрози для білорусі бути не може.

Можливий напад України на територію білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії,
– прокоментував Мотузяник.

Водночас він нагадав, що білорусь погрожує збільшити чисельність своїх збройних сил до 80 тисяч. Але в оборонному відомстві України не бачать створення якогось потужного угруповання в білорусі найближчим часом. За словами Мотузяника, це більше демонстраційні дії, основною метою яких є відтягнути наші сили й не допустити їх перекидання на інші напрямки.

Нагадаємо, що на Волинському та Поліському напрямках до охорони кордону у Гомельській області білорусь залучила підрозділи спеціальної бригади військ МВС.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *