Росія заявила, що частина військових закінчила навчання в Білорусі і повертається додому. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Росія заявила, що частина військових закінчила навчання в Білорусі і повертається додому. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 15.02.2022 / 0 Коментарів

Підрозділи західного і південного військових округів Росії сьогодні, 15 лютого, починають повернення в місця постійної дислокації після навчань – залізницею й автомобільним транспортом, заявили у Міноборони Росії.

Як заявив офіційний представник Міноборони Ігор Конашенков, якого цитують російські ЗМІ, підрозділи «вже розпочали завантаження на залізничний і автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони, окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон». Повідомляє Радіо Свобода.

При цьому він додав, що російські військові продовжують навчання на низці напрямків. «У збройних силах РФ триває комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ і сил. У них беруть участь практично всі військові округи, флоти і ВДВ», – цитує Канашенкова російський «Інтерфакс».

Зокрема, за його словами, війська східного військового округу Росії і ВДВ, які беруть участь у навчанні «Союзна рішучість», у взаємодії з білоруськими збройними силами «відпрацьовують питання відбиття агресії проти Союзної держави під час оборонної операції». Навчання триватимуть до 20 лютого. Конюшенков наголосив, що за останнім етапом білорусько-російських навчань спостерігатимуть військові аташе іноземних держав, акредитовані в Білорусі.

На полігоні Обуз-Леснівський відбудуться бойові стрільби, а бригада морської піхоти спільно з підрозділами Білорусі за підтримки оперативно-тактичної і армійської авіації відпрацює введення оборонного бою та маневрування в різних напрямках.

Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив про готовність продовжити переговори із Заходом щодо так званих «гарантій безпеки» Росії і додав, що «шанси на домовленості є».

Водночас українські розвідники фіксують зростання кількості інспекційних груп вищих органів військового управління ЗС Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, командування ЗС РФ посилює контроль у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів.

Водночас російські окупаційні адміністрації у взаємодії з окупаційним командуванням продовжують активні заходи із комплектування особовим складом першого та другого армійських корпусів.

«Здійснюються рейди по приватних підприємствах, громадських місцях з метою виявлення осіб придатних до військової служби, які ухиляються від обліку в окупаційних військкоматах», - заявили в ГУР.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *