Розміновувати Україну хочуть майже 30 іноземних компаній

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розміновувати Україну хочуть майже 30 іноземних компаній
image
Оля Коновалова / 12.07.2022 / 0 Коментарів

Держслужба з надзвичайних ситуацій уже дала рекомендації 8 компаніям як долучитися до процесу гуманітарного розмінування в Україні. Працювати в цьому напрямку  висловили бажання ще 20 таких структур.

Про це поінформував директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.

«Наразі дуже щільно (щодо питання розмінування – ред.) працює у нас Данська група у справах біженців, також компанія Хало Траст. Вісім компаній і юридичних осіб, як з Європи, так і з США, вже звернулися до ДСНС і отримали рекомендації, як долучитися до цього процесу з гуманітарного розмінування. І висловили бажання працювати в цьому напрямку ще додатково до 20 організацій», - сказав посадовець.

Він також нагадав, що, станом на 1 квітня, близько 300 тисяч гектарів українських територій було забруднено вибухонебезпечними предметами.

«Наразі, мобілізувавши зусилля ДСНС та інших структур, які займаються розмінуванням, а також міжнародних партнерів, уже вдалося розмінувати більш як 60 тисяч гектарів. І робота у цьому напрямку ведеться дуже інтенсивно. Але ми маємо розуміти, що ця робота триватиме роками», - уточнив Вітовецький.

Представник ДСНС нагадав про рекомендації для громадян, що робити, якщо вони знайдуть вибухонебезпечний предмет. Зокрема, у ДСНС насамперед радять людям не чіпати такі предмети.

«По-друге, спробувати позначити якось цю територію, щоб до неї з обережністю наші громадяни наближалися, краще – унеможливити їх наближення. Потім – відійти на безпечну відстань. Відійти необхідно для того, щоб сигнал з мобільних пристроїв не спрацював як каталізатор для ініціювання цього вибухонебезпечного предмета. І також потрібно зателефонувати на 101 або 102, щоб викликати групу піротехніків або вибухотехніків», - сказав він.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *