Розповіли, як видалити персональні дані з результатів Google-пошуку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розповіли, як видалити персональні дані з результатів Google-пошуку
image
Оля Коновалова / 11.05.2022 / 0 Коментарів

З моменту повномасштабного вторгнення росії українці дедалі частіше дбають про свою кібербезпеку та захист персональних даних. 

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Офісу Омбудсмана.

«Гугл оновив свою політику конфіденційності та станом на сьогодні у користувачів більше можливостей для видалення персональних даних про себе з результатів пошуку. Ці оновлення є важливим кроком і надають користувачам впевненості щодо захисту їхньої особистої безпеки та конфіденційності в Інтернеті, що особливо актуально в теперішніх умовах», - йдеться у повідомленні.

Право на видалення персональних даних, що неправомірно обробляються, передбачено українським законодавством і відповідає європейським стандартам захисту персональних даних, зокрема - GDPR, який наразі у своє законодавство імплементує наша країна.

Гугл може видалити з результатів пошуку такі персональні дані, як: ідентифікаційний номер або серія та номер паспорта; номери банківських рахунків; номери кредитних карток; зображення власноручних підписів; зображення документів, які посвідчують особу; особисті, конфіденційні та офіційні записи, як-от медкарти; особиста контактна інформація (фізичні адреси, номери телефонів і електронні адреси); конфіденційні облікові дані.

Подати запит на видалення персональних даних можна по цьому лінку.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *