Розтрата 15 млн грн: відоме ім'я ексдиректора лісгоспу на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розтрата 15 млн грн: відоме ім'я ексдиректора лісгоспу на Волині
image
Назар Тарадюк / 22.08.2023 / 0 Коментарів

Колишньому директору ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс» працівники ДБР повідомили про підозру у розкраданні державних коштів.

Про це повідомляє Державна Служба розслідувань.

Зараз посадовець очолює Південний лісовий офіс Державного підприємства «Ліси України», який поширює свою діяльність на Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Згідно з даними на офіційному сайті, його керівником наразі є Олександр Грицай.

Встановили, що впродовж декількох років фігурант за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 млн гривень приватним підприємцям. Вони нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, відвантаження лісопродукції тощо.

Під час розслідування працівники Бюро встановили, що частина договорів були фіктивними й послуги за ними не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів у сумі понад 15 млн грн підтвердила експертиза.

Посадовцю повідомили про підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Стаття передбачає покарання — позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади. На майно фігуранта накладуть арешт.

Читайте також: Розтрата 15 млн: на Волині ексдиректор держлісгоспу отримав підозру

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *