Сапери-рашисти підриваються поки встановлюють радянські міни на Херсонщині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сапери-рашисти підриваються поки встановлюють радянські міни на Херсонщині
image
Оля Коновалова / 09.06.2022 / 0 Коментарів

Російські військові пробують мінувати тимчасово захоплену частину Херсонщини мінами, які виготовлені у 50-х роках минулого століття. При цьому гинуть самі, а їхнє командування списує все на нещасний випадок.

"В результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій та зазнали при цьому втрат у живій силі та техніці. Намагаючись зупинити українських воїнів, російські загарбники терміново споруджують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження. Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, які виготовлені в 50-х роках минулого століття", - йдеться у повідомленні ГУР МО.

Читайте також: Рашисти вигадали новий спосіб, щоб втекти з війни. ВІДЕО

Зазначається, що ці боєприпаси зберігалися на складах в Ростовській області та були підготовлені для знищення. Присвоївши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж в передові підрозділи загарбників для мінування оборонних позицій.

У ГУР Міноборони повідомляють, що при спробі встановлення мінних загороджень на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-загарбників із батальйонно-тактичної групи 7 військової бази 49 загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) російських військ.

Читайте також: Російські спецслужби «опрацьовують» родичів моряків з крейсера «Москва»

"З військовою поліцією та офіцерами фсб, які працювали на місцях підривів, командування БТГ домовилося, що це буде класифіковано як нещасний випадок. Родини саперів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають", - додали в розвідці.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *