СБУ «прикрила» луцький Телеграм-канал з повістками

image
Назар Тарадюк / 10.03.2023 / 0 Коментарів

Телеграм-канал та чат-бот, які перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку на Волині, заблокували кіберфахівці Служби безпеки.

Інтернет-ресурс «повідомляв» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні, - інформують в СБУ та прокуратурі Волині.

Насамперед вони «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про «локації» використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури працівниками УСБУ в області викрито 34-річного жителя Луцька, який здійснював адміністрування та забезпечував функціонування групи «Де повістки? Луцьк/Волинська область» в месенджері «Теlegram».

На каналі розміщувалася інформація про час та місце вручення повісток співробітниками Волинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що давало можливість особам призовного віку ухилятись від виконання військового обов’язку.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які використовувалась для протиправної діяльності. Встановлюються особи спільників волинянина. Незаконні дії перешкоджали своєчасному комплектуванню Збройних сил України особовим складом в умовах воєнного стану.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *