Сексистські висловлювання про жінок: на Арестовича завели справу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сексистські висловлювання про жінок: на Арестовича завели справу
image
Назар Тарадюк / 13.10.2023 / 0 Коментарів

Проти колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича відкрили провадження через скандал із сексистськими висловлюваннями.

Про це заявила народна депутатка Інна Совсун.

Жінка подавала заяву в правоохоронні органи на Арестовича та отримала відповідь від поліції про початок досудового розслідування.

"Це означає, що тепер поліція зобов'язана провести розслідування. Також я маю відповідь від Генпрокурора, що справу передали в Київську міську прокуратуру. За цією історією потрібен постійний громадський контроль. Впевнена - сам Арестович коментує все на світі, окрім заяви на нього в правоохоронні органи, оскільки розуміє, що влип", - зазначила Совсун.

Нардепка додала, що логічне завершення цієї справи буде важливим прецедентом для України та доказом того, що "закон один для всіх, і безкарність - більше не норма".

Совсун додала, що роозслідування проводять за ст. 300 ККУ (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію). Вона передбачає 2-3 роки позбавлення волі.

Колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович потрапив у скандал через те, що на платних семінарах робив сексистські заяви, а також описував насильство, яке нібито хочеться застосувати до жінок.

На думку ексрадника ОП, "жінка йде на службу до Сатани" і буквально з початку життя починає "підморгувати".

"Я був присутній на пологах своїх дітей. Маленькі дівчатка починають підморгувати на другій хвилині після того, як її дістали з мами", - говорив він.

Крім того, Арестович назвав жінок "розколотими істотами".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *