Що Коломойський каже про своє громадянство

image
Назар Тарадюк / 25.09.2023 / 0 Коментарів

Українське громадянство, як заявив бізнесмен Ігор Коломойський, у нього «нібито як забрали».

Він пояснив, що йому про це не повідомляли, утім це випливає з матеріалів судової справи щодо нього, - пише «Радіо Свобода».

Він зазначив, що український паспорт не віддавав. А також підтвердив, що має також паспорти Кіпру та Ізраїлю.

Нагадаємо, ще минулого року низка українських медіа з посиланням на джерела повідомили, що президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського, бізнесмена та голову територіальної оборони Дніпропетровщини Геннадія Корбана, а також народних депутатів Вадима Рабіновича (із забороненої ОПЗЖ) та Ігоря Васильковського («Слуга Народу»).

Народний депутат Сергій Власенко 21 липня опублікував нібито указ Зеленського про позбавлення цих бізнесменів громадянства. Однак на сайті Офісу президента указів про позбавлення громадянства не публікували. Секретар РНБО Олексій Данілов пояснював, що ці укази можуть і не з'явитися на сайті ОП, оскільки містять персональні дані.

22 липня прикордонники вилучили паспорт у Корбана, коли він намагався в'їхати в Україну. Пояснювали це позбавленням громадянства.

Нещодавно юрист «Центру протидії корупції» Вадим Валько звернув увагу, що у тексті рішення Шевченківського райсуду Києва щодо по збільшенні застави Ігорю Коломойському його назвали не громадянином України, а громадянином Ізраїлю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *