Що буде з цінами на АЗС України

image
Наш Інсайдер / 17.02.2023 / 0 Коментарів

На сьогодні немає необхідності запасатися талонами на пальне через те, що ринок перенасичений і є тенденції до зниження цін.

Про це повідомив керівник мережі автозаправних станцій ОККО Василь Даниляк в ефірі інформаційного телемарафону, - пише УНІАН.

За його словами, спостерігається тенденція до зниження цін на бензин, дизель, тому що трейдери в останні місяці запасалися нафтопродуктами.

"Протягом грудня і січня трейдери на тлі очікування дефіциту в Європі через вплив ембарго на російську нафту завезли в Україну багато пального. У нас ринок виявився перенасиченим", - сказав він.

Крім того, за його словами, вже в лютому очікується, що буде завезено ресурсу понад 730 тис.тонн з імпорту.

"А це більше ніж, наприклад, в жовтні або листопаді. При цьому реалізація в лютому зазвичай менша", - зазначив Даниляк.

Він підкреслив, що за останні два тижні дуже знизилися котирування на нафтопродукти, що змусило власників АЗС, які накопичили на своїх складах великі запаси, знижувати ціну.

"Ціни знижуються і в дрібній групі, цей ринок реагує швидше. При цьому ринок заправних станцій з деяким лагом на це реагує, але реагує в бік зниження", - пояснив керівник мережі АЗС.

При цьому він радить українським автомобілістам не запасатися талонами на пальне, оскільки через коливання у бік зниження ціни покупець ризикує переплатити.

Ринок пального в Україні

Ціни на пальне в Україні знижуються вже другий місяць поспіль. В середньому дизельне пальне подешевшало на 3,5 грн - до 51,5 грн за літр, бензин А-95 і автогаз майже на 5 грн - до 47,8 і 25 грн за літр відповідно.

5 грудня 2022 року запрацювали санкції ЄС, через які російська нафта опинилась на головному для Росії ринку - Європейському - у "чорному" списку. Євросоюз відмовляється від закупівлі цього ресурсу у країни-терориста. Більш того, для продажу російської нафти через треті країни встановлено цінову "стелю".

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *