Що кажуть у волинському благодійному фонді, який звинувачують у продажі гуманітарної допомоги

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Що кажуть у волинському благодійному фонді, який звинувачують у продажі гуманітарної допомоги
image
Оля Коновалова / 21.07.2022 / 0 Коментарів

Благодійний фонд «Добра справа» прокоментував інформацію про нібито його причетність до продажів гуманітарної допомоги, яку 20 липня оприлюднила Волинська обласна прокуратура.

Свою позицію фонд оприлюднив на власному сайті. Подаємо її без змін:

«20 липня в засобах масової інформації та у соціальних мережах стала з'являтися інформація про ніби-то продаж Благодійним Фондом «Добра Справа» гуманітарної допомоги.

1. Все, що розміщено в засобах масової інформації не відповідає дійсності і є повною нісенітницею.

2. Ми не надавали ніяких коментарів, тому що прокурор Луцької окружної прокуратури попереджав про нерозголошення деталей досудового розслідування. (Стаття 222 Кримінального процесуального кодексу України про Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування:

1. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

2. Слідчий, прокурор попереджає осіб, яким стали відомі відомості досудового розслідування, у зв’язку з участю в ньому, про їх обов’язок не розголошувати такі відомості без його дозволу. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом.)

Разом з тим, сама ж прокуратура та працівники управління стратегічних розслідувань надали повну інформацію про дії які проводилися у приміщеннях офісу Фонду та складських приміщень у повному обсязі включно з ніби-то фотографіями складів.

3. Хочемо заявити, що у наданих фотографіях, які опубліковані в ЗМІ, у повідомленнях Волинської обласної прокуратури та соцмережах, немає складських приміщень, які належать чи орендує Благодійний Фонд «Добра Справа». Благодійний Фонд жодним чином не причетний до цих територій та приміщень і виявлених там речей.

4. Благодійний фонд «Добра Справа» та волонтери жодного стосунку до продажу гуманітарної допомоги не мали й не мають. Бронежилети про які йдеться в повідомленні прокуратури, також не мають жодного відношення до гуманітарної допомоги, так як і військове взуття. Це все є власністю інших суб’єктів господарської діяльності, які придбали його за власні кошти. Відповідні підтверджуючі документи були передані працівникам прокуратури, у зв’язку з чим дане повідомлення з цього приводу вважаємо безпідставним та таким, що не відповідає дійсності», - йдеться в заяві.

Окрім того, Благодійний фонд запросив журналістів на пресконференцію та готовий показати свої склади.

Нагадаємо, що за повідомленням прокуратури, силовики провели низку обшуків на території, яку використовує фонд, а також за місцем зберігання гуманітарної допомоги та в оселях, ймовірно, причетних до оборудок осіб. Правоохоронці вилучили 650 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші документи щодо придбання товарів військового вжитку. Окрім того, вилучили 116 бронежилетів, 4800 бронепластин, 2278 розвантажувальних органайзерів та 153 пари військового взуття

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *