Що потрібно знати лучанам про оформлення державних виплат. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Що потрібно знати лучанам про оформлення державних виплат. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 10.01.2023 / 0 Коментарів

Працівники органів соцзахисту почали приймати документи на оформлення певних державних виплат, які у зв’язку з воєнним станом призначалися автоматично.

Про це Суспільному розповіла директорка департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

З початку 2023 року, щоб продовжувати отримувати допомогу, певним категоріям лучан потрібно звернутися в органи соцзахисту, щоб поновити документи та дані про себе.

По-новому подати документи потрібно на виплати, які призначаються від доходу, допомогу малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, допомогу людям, які досягли пенсійного віку, але права на пенсію не мають, оскільки не мають відповідного стажу, – каже директорка департаменту соцполітики Вікторія Майборода. Додає: чітко сказати, скільки отримає кожна сім’я не можна, бо іде розрахунок від доходу, який сім’я отримувала у попередні місяці.

Зі слів Вікторії Майбороди, уряд продовжив виплати без повторної подачі документів на період дії воєнного стану і на місяць після його припинення громадянам, які отримують допомогу:

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання;
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу;
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • внутрішньо переміщеним особам на проживання.

Вперше за час дії воєнного стану прийшла поновити документи на отримання державної допомоги Оксана Тимчак. Жінка — одинока мама, документи оформляє на двох дітей.

"З воєнним станом, ми на цілий рік, слава Богу, не ходили по тих інстанціях. Бо тут багато людей було, складно було б це зробити, бо тут були переселенці. Зараз по-новому треба подавати документи", – каже Оксана Тимчак.

Зі слів керівниці департаменту соцполітики, у Луцькій громаді проживає 450 одиноких матерів і орієнтовно 1400 сімей, які отримують допомогу як малозабезпечені.

Нагадаємо, у Луцькраді розповіли, що почастішали випадки повідомлення громадян про телефонні дзвінки від шахраїв, які називають себе спеціалістами департаменту соціальної політики міської ради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *