На Волині створюють спортивний ліцей за «500 мільйонів»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині створюють спортивний ліцей за «500 мільйонів»
image
Оля Коновалова / 16.03.2023 / 0 Коментарів

Питання щодо реорганізації Володимир-Волинського ліцею "Центр освіти" у спортивний ліцей розглядали 16 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, на базі "Центру освіти" вирішили створити спеціалізований ліцей-інтернат з олімпійських видів спорту. Мовляв, рішення про створення спортивного ліцею ухвалили ще у 2021 році на сесії обласної ради, під це були й асигнування, однак реалізувати задум завадила повномасштабна війна. Голова Волиньради Григорій Недопад обґрунтував потребу в створенні ліцею-інтернату тим, що через відсутність спеціалізованого освітнього спортивного закладу область втрачає перспективних спортсменів, оскільки вони їдуть навчатися в інші регіони, наприклад на Рівненщину.

Широкого розголосу питання набуло через те, що батьки вихованців "Центру освіти" були погано проінформовані про долю закладу та його вихованців і навіть просили зняти це питання з розгляду.

Як пояснила позаштатна радниця голови Волиньради Людмила Плахотна, цей заклад реформують протягом 10 років, раніше він був сирітським.

"Це був дуже потужний заклад соціальної складової і батьки зараз відають туди дітей, щоб вони могли цілий день там навчатись і мали триразове харчуватись. Через це облрада кожен рік виділяє гроші на харчування. Для облаштування спортивного інтернату залучили 400 мільйонів гривень, розробили проєктно-кошторисну документацію і навіть провели окремі закупівлі, але війна все змінила. В нас є потреба створити умови для такого закладу. Не буде ніяких проблем з батьками, а навпаки це питання вирішується позитивно. Колись депутати ухвалювали рішення, щоб до цього закладу не набирали дітей до 5 класу, але директор нас не послухав. Вже досі дітей перевели б у 9 клас і цього питання не було. На базі цього приміщення є початкова школа і переформатувати її в гімназію не буде проблеми", - зазначила Людмила Плахотна.

Представники батьківського комітету на сесії зазначили, що не проти спортивного ліцею, але батьки в паніці, адже їм ніхто чітко досі не роз'яснив, що далі буде із вихованцями закладу. 

Зрештою, депутати проголосували за реорганізацію навчального закладу та затвердили його нову назву - "Волинський обласний спортивний ліцей".

Нагадаємо, що раніше ЗМІ та депутати повідомляли, що на облаштування такого об'єкта потрібно близько 500 мільйонів гривень, які планують залучити з бюджетів різних рівнів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *