Щоб змусити українців любити росію рашисти пропонують "влаштувати ГУЛАГ". ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Щоб змусити українців любити росію рашисти пропонують "влаштувати ГУЛАГ". ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 08.08.2022 / 0 Коментарів

Роспропагандисти закликають рашистів "влаштувати ГУЛАГ" для українців, які протистоять окупаційній владі в Мелітополі Запорізької області. Вони силою намагаються змусити місцевих мешканців “любити росію”, а всіх, хто з такою перспективою не згоден, російські пропагандисти закликають розстрілювати або катувати.

Про це стає зрозуміло з фрагментів ефіру на “радио комсомольская правда”.

У програмі, яку веде російський пропагандист Сергій Мардан, відбувається телефонне включення з таким собі Дмитром, який розповідає про приклади “саботажу” з боку українського населення окупованого рашистами міста.

Спершу Дмитро поскаржився на те, що директор КП “Чистота” в Мелітополі вивів з ладу електронні блоки управління. Техніка унікальна, запчастин немає, як же тепер працювати…

Ведучий висловлює сподівання:

– А його розстріляли?

– Він встиг утекти, – зізнається співрозмовник.

–  А членів його сім’ї не захопили? Теж не встигли? Шкода… Шкода…

Далі – більше: за словами того самого Дмитра, “найголовніше, кого можна було б розстріляти” – це тих учителів, які не захотіли працювати за російською шкільною програмою.

“Сумна ситуація з 1 вересня: половина вчителів відмовилися виходити на роботу. Ці вчителі отримують гроші на карти “Приватбанку” з-за лінії фронту. Разовий внесок за те, що вони не вийдуть на роботу в москальські школи – 1000 доларів і щомісяця вони отримують близько 200 з України. Готуються навчати діток солов’їної мови та історії, своєрідної, держави Україна за допомогою дистанційного навчання”, – “заливає” прибічник (чи й представник?) окупаційної влади.

Ведучий, зауваживши, що, може, “просто за гроші” розстрілювати й не варто, висуває “раціоналізаторську” пропозицію для покарання непокірних учителів, скориставшись досвідом “незабутнього Нафталія Френкеля” – одного з творців сумнозвісного ГУЛАГу.

“Відібрати кредитки, на які вони отримують гроші і змусити їх зжерти! Або виселити їх із квартир. Ну хоч що-небудь у дусі нашого старого доброго ГУЛАГу. Вони ж чекають ГУЛАГу! То дайте їм ГУЛАГ, щоб шуба загорнулася!” – закликає в ефірі ведучий радіо “Комсомольская правда”.

Далі він пропонує влаштувати “локальний запорізький ГУЛАГ у степу під палючим сонцем для вчителів, які поки що не навчилися любити нашу прекрасну батьківщину” (себто Росію).

За словами Мардана, наступним в ефір мав включитися очільник окупаційної адміністрації тимчасово окупованих районів Запорізької області Володимир Рогов, у якого пропагандист пообіцяв обов’язково запитати про те, чому рашисти досі так “м’яко” ставляться до непокірного місцевого населення.

Довідка: 

ГУЛАГ (рос. Главное управление исправительно-трудовых лагерей, трудовых поселений и мест заключения) — у СРСР у 1934—1956 роках підрозділ НКВС, який керував системою виправничо-трудових (офіційна назва у 1920-х роках — концентраційних) таборів.

На ГУЛАГ покладалися такі важливі для режиму завдання, як:

  • Ізоляція радянським режимом «ненадійних елементів»;
  • Використання в'язнів як дешевої робочої сили;
  • Відкриття нових табірних комплексів;
  • Ліквідація певних категорій в'язнів;

Мапа розташування концтаборів ГУЛАГу

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *