Скільки будинків без тепла на Волині

image
Віктор Гордійчук / 11.11.2022 / 0 Коментарів

На Волині до опалення підключено майже 93% житлового фонду Наразі ще тривають завершальні роботи.

Про це у телеграмі повідомив голова ОВА Юрій Погуляйко.

Разом з очільниками областей Погуляйко взяв участь в робочій нараді, яка відбулась під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. На порядку денному –  питання, пов’язані з проходженням опалювального сезону.

Відтак, в області працюють 96,29% котелень від загальної кількості. Житловий фонд підключено до опалення на 92,8%. Наразі ще тривають завершальні роботи. Установи соціальної сфери Волині опалюються на 95,64%. Зазначу, що частково відсутнє теплопостачання в закладах освіти, де тривають канікули.

«Економія електроенергії так само залишається головним завданням для всіх споживачів. Так ми допомагаємо енергетикам балансувати енергосистему», - стверджує голова Волинської ОВА.

Також обговорили питання розміщення внутрішньо-переміщених осіб.

«Нагадаю, аби допомогти внутрішнім переселенцям із житлом, уряд компенсує комунальні витрати тим, хто безкоштовно розміщує у себе вимушено-евакуйованих осіб. Так, у рамках проєкту «Прихисток» жителі області прихистили у своїх домівках 19 372 людей», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, з березня по вересень цього року домогосподарства області отримали компенсації за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету на загальну суму 8,3 млн гривень.

Зазначається, що з 1 жовтня 2022 року до 31 березня 2023 року сума компенсації на витрати за одну людину становить 900 гривень в місяць.

Окрім того, 8,1 млн гривень компенсовано з держбюджету на оплату комунальних послуг закладів державної та комунальної форм власності Волині, у яких проживали переселенці (гуртожитки, освітні установи тощо).

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *