Скільки водіїв Волинь вже внесла в систему «Шлях»

image
Назар Тарадюк / 21.04.2023 / 0 Коментарів

В Україні понад 236 тисяч водіїв внесли до системи «Шлях», яка дозволяє забезпечувати експорт вітчизняної продукції за кордон та ввезення вантажів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«За час функціонування механізму «Шлях», що дозволяє забезпечувати експорт вітчизняної продукції за кордон та ввезення вантажів до України, до системи було внесено понад 236 тисяч водіїв. Йдеться про 99,5 тисяч водіїв, що везуть гуманітарні вантажі та близько 137 тисяч водіїв від ліцензованих перевізників», - йдеться в повідомленні.

В міністерстві уточнили, що водії, які працюють на ліцензованих перевізників, вносяться до системи через офіційний електронний кабінет перевізника, а ті, що забезпечують ввезення гуманітарних вантажів, – лише на основі рішення обласної військової адміністрації чи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наразі з усіх внесених до системи водіїв-волонтерів лише 26% ініційовані рішенням Міністерства, 74% – це водії, яких вносили за рішенням ОВА.

Найбільше водіїв внесли до системи «Шлях» відповідно до рішення Львівської ОВА – більше 21 тисячі. Також понад 12,5 тисяч водіїв внесла Волинська область. Найменше серед усіх обласних військових адміністрацій внесла Донецька ОВА – 24 водіїв.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *